Udfordringen

For niende gang lægger Bornholm

klipper til landets smukkeste og

mest udfordrende cykelløb.

 

Alt det du skal vide om bjergløbet !

 

Hvis du gerne vil have klipper, stejle bakker, bjergbyer og store udfordringer på cyklen, må du naturligvis tage til Alperne. Og dog. Ude på en lille solskinsø i Østersøen gemmer der sig Danmarks mest indbydende landskab for seriøse motionister.

 

Derfor lægger Bornholm i juni 2023 klipper til Danmarks smukkeste og mest krævende cykelløb. Born Fondo tager navn efter de klassiske italienske Gran Fondo cykelløb, som frit oversat betyder Stor Udfordring.

 

En Gran Fondo er altid ensbetydende med en uforglemmelig styrkeprøve med bjergene og sine egne kræfter, og huskes også altid for fantastiske rammer med skøn natur, begejstrede tilskuere og perfekte forhold.

 

Med perfekte forhold mener vi rammer, som du normalt skal deltage i et professionelt cykelløb for at opleve. Vejene er afspærrede eller ensrettede. Stemningen er i top. Faciliteterne fremragende.

 

Vi lancerede løbet i 2014. Siden er det 123 km lange Bjergløb blevet suppleret af en hæsblæsende Bjergenkeltstart dagen før, hvor den mandlige og kvindelige vinder får lov til at starte søndagens linjeløb i vores prikkede bjergtrøje. I 2023 udvides linjeløbet med yderligere 1 runde, så distancen nu er op til 156 km og 2.000 højdemeter Du kan melde dig til 2, 3, 4 eller 5 runder.

 

Men de færreste deltager for at vinde. Bare det at gennemføre Born Fondo er en præstation nok i sig selv. Og heldigvis har rigtig mange motionister fra Danmark, Sverige og Tyskland mod på det: Vi var omkring 700 deltager i 2019. 2020 blev aflyst grundet Corona. 2021 og 2022 var desværre påvirket af eftervirkninger efter corona med ca. 300 deltagere. 

 

Born Fondo arrangeres af Bornholms Cycle Club, Viking Atletik, Team Rynkeby i samarbejde med en lang række partnere. Det er bl.a. Regionskommunen, Gudhjem, byens erhvervsdrivende, politiet, Politihjemmeværnet og en lang række virksomheder.

 

 

Kontakt os

 

Hvis du har et problem, spørgsmål eller forslag, er du meget velkommen til at kontakte os i Bornholms Cycle Club, der er arrangør af Born Fondo.

 

Hvis du kunne tænke dig at snakke samarbejde omkring Born Fondo hører vi også gerne fra dig.

 

Skriv til os her:

Del denne side

Følg BornFondo